Direkt zum Hauptbereich

Mitä kuuluu?

Tänne kuuluu tällä kerralla oikeastaan oikein hyvää. Eli talo on pysynyt kasassa ja katto ei vuoda. Heh, tärkeitä asioita näin pääosin kotioloissa oleskellessani. Taitaa ne muutkin asiat ihan mallillaan olla.

Ruusu alkaa olla häipymään päin, mutta muistuttaa kyllä välittömästi itsesään, jos olen ollut liian pitkään jalkojeni päällä. Jalka turpoaa ja siitäkös ruusu innostuu. Se ei ole edelleenkään varsinaisesti kipeä, vaan tunne on paremminkin tykyttelyä ja ihon kiristämistä. Hankinkin useamman parin tukisukkia ja niistä tuntuisi olevan hyvin apua. Amazonista löysin kivoja värikkäitä sukkia, ettei tarvitse niitä valkoisia tai ihonvärisiä käyttää. Nyt on onneksi ollut sen verran viileämpiä päiviä useampaan otteeseen, että voi sentään pukea polvipituiset paksut sukat jalkaan.
Penisilliinin määräsi tuo oma kotilääkärini jatkumaan vielä niin pitkään (vähintään), että neljä viikkoa tulee täyteen. No, mikäs tässä, syödään niitä sitten. Ne sentään ovat suhteellisen kilttejä, eivätkä käy kuulon tai munuaisten päälle, kuten useat lajikumppaninsa. Eikä mulla ole edes vatsa protestoinut niitä vastaan. Enkä ole edes tullut ottaneeksi mitään maitohappobakteereita tms.

Torstaina on edessä sytot syklistä 2 ensimmäiset kaksi tiputusta. Nyt sitten tulen näkemään, oliko se ensimmäisen kerran jälkeinen heikompi vointi sytosta aiheutuvaa vai oliko se enemmän ruusun puhkeamisesta johtunutta yleistilan heikkenemistä.

Lisähapen suhteen ollaan menty monta askelta eteenpäin ja olenkin voinut vähentää sitä alun kolmesta litrasta meneillään olevaan yhteen litraan. Öiksi olen vielä jättänyt sen suuremmalle ja samaten ihan jo vähäisessäkin rasituksessa, toisin sanoen liikkuessa, mikä ei välttämättä edes ole varsinaista rasitusta, sitä kyllä tarvitsen aivan välttämättä. Sanottaisiinko niin, että sen, mitä ne lääkärit siellä klinikalla mulle profetoivat, olen ylittänyt jo moninkertaisesti. Siellä eivät antaneet oikein minkäänlaisia mahdollisuuksia tilanteen paranemiselle saati nyt sitten sille, että joskus voisin päästä eroon näistä letkuista ja tankeistani.

Minäpä en uskonut heitä, en ollut missään aikeissakaan, sillä hehän näkivät mut vain siinä ihan katastrofaalisessa tilassa ennen leikkausta ja eikä kuntoni leikkauksen ja sen aikana tapahtuneen massiivisen verenvuodon jälkeenkään ollut ainakaan paljoa sitä parempi. Itse taas ajattelin, että jos mulla ei ole ollut vielä ennen tuota episodiakaan mitään tarvetta lisähapelle. Sitä ei ole koskaan tarvinnut edes miettiä, niin miksi se tilanne välttämättä niin paljoa yhden leikkauksen myötä muuttuisi. Yrittää ainakin pitää ja jos happisäiliöt ovat ikuisia ystäviäni, niin sitten se on niin, mutta ainakaan ei tarvitse jälkikäteen miettiä, että olisiko sittenkin pitänyt tehdä vähän enemmän asian eteen. Kukaan muuhan sitä työtä ei voi mulle valmiiksi tehdä, itse on oltava aktiivinen.
Normaaleissa olosuhteissa minä olisin mennyt heti suorin tein kuntoutukseen, mutta nyt oli tärkeämpää päästä aloittamaan sytot.

Voi että, taas tästä tuli vain sairastamista käsittelevä postaus, mutta kun haluan laittaa vähän itsellenikin näitä juttuja muistiin, koska muuten taas unohdan ne. Joskus on ollut ihan mielenkiintoista selailla näitä sairastamisianikin taaksepäin ja todeta, mitä kaikkea tähän liki kolmeen vuoteen on kuulunut ja huomata, kuinka paljon asioita on jo unohtunut.

Jahka joku päivä saan aikaiseksi, niin kirjoittelen vähän muutakin.

Kommentare

  1. Apua, vaikuttaako penisilliini kuuloonkin? Tai siis jotkut niistä. Hyvä, että sulla on sopivat lääkitykset, ja pidetään peukkuja sytojen sivuvaikutusten vähäisyyden puolesta!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Tämä penisilliini ei (tietääkseni) kuulu noihin kuuloon vaikuttaviin, mutta osa muista kyllä. Harvinaistahan se on, mutta aina joku senkin lottopotin käy itselleen keräämässä. Ja suurin osa näistä taitaa liittyä i.v.:sti annettujen antibioottien riskiin ja tuolloin varsinkin silloin, jos tiputusnopeus on ollut liian nopea.

      Muutamat keskustelut tästä asiasta käynyt, kun potilas on nähnyt tarpeelliseksi säätää itse tippanopeutta nopeammaksi. :-/ No, eihän se mun kuulo olisi ollut, mutta sääli kuitenkin jokaista turhaa kuulonalenemaa nähden.

      Huomista odotellessa... Eniten mua arveluttaa näiden sytojen kanssa neuropatian kehittyminen, sillä sen ilmeisesti saa jossain muodossa melkein jokainen tuota docetakselia saava. Mulle se olisi tosi rajoittavaa varsinkin sormien suhteen, kun tykkään noita käsitöitä tehdä niin paljon. En nyt sitä jalkoihinkaan kaipaa, mutta sen jotenkin ajattelisin itselleni mieluisammaksi muodoksi, jos nyt noista kahdesta pitäisi toinen valita.

      Löschen
  2. Vihdoinkin mun kommentointi onnistuu. Joku on mättänyt blogissa pahasti. Ja nyt, simsalabim, mitään tekemättä taas onnistuu. Henkimaailman juttuja...
    Kuinka voit nyt? Toivottavasti sytot ei oo vieneet voimia ja tuoneet kurjaa tullessaan.
    Ajatuksia täältä <3

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. No mulla mättää myös joku täällä. Olen yrittänyt uutta postausta kirjoittaa, mutta se laittaa tekstin ihan hujan hajan ja kuvia ei voi liittää ollenkaan. Luovutin ja ajattelin odottaa nyt jonkin aikaa ja täytynee vaihtaa sitten lafkaa, jos ei se ala toimimaan. Ärsyttävää. Mua on muutenkin, ihan alusta saakka, häirinnyt tuo järjettömän iso fontti, jota ei saa pienemmäksi. Kännykällä ja tabletilla se taitaa vielä menetellä, mutta muilla koneilla se on tosi isoa.

      Vointi on tällä hetkellä oikein hyvä. Just äsken Michaelille sanoin, että tunnen olevani niin täynnä energiaa, että melkein voisin tästä puita kaatamaan lähteä.
      En saanut lupaa, joten istahdin koneelle. Ja kohta vaihdan toiselle koneelle, nimittäin ompelu- sellaiselle. Eilen aloitin ompeluprojektin ja nyt on kuudet lasten trikoohousut valmiina. Nyt pitänee vaihtaa jo mallia. Tai siis siirtyä tekemään muutakin, kuin housuja. Nää menee mun serkkutyttöjen (eli mun pikkusiskojen) lapsille (6 kk ja 9 kk).

      Sytot ovat menneet tähän saakka melkeinpä heittämällä läpi. Eka satsi vei voimat, mutta silloin syyksi paljastuikin päälle puskemassa ollut ruusu. Nyt se sama ruusu on nostanut päätään jokaisen tiputuksen jälkeen, taittunut siitä pensiliinillä noustakseen taas seuraavalla kerralla. Johtuu sytojen aiheuttamasta luuydinlamasta, mistä johtuu leukosyyttien väheneminen ja sen takia tulehdus pääsee aina nostamaan päätään. Kuulemma tuttu juttu sytopotilailla. Mulla on nyt vain sitten oltava aina pensiliiniä kotona kun sytot on saatu. Sepsistä ei ole varaa saada. Nyt kun tiedetään, miten tuo käyttäytyy, ei siinä mielessä ole hätää. En kyllä pistäisi pahakseni, jos se siitä häipyisi.

      Löschen
  3. Hienoa kuulla <3 Onneksi sulla on taitava kotitohtori ja ihana nurse aina paikalla <3

    AntwortenLöschen

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts aus diesem Blog

Pellehermanni ja osastoelämää

Vuodeosastolla vietin sitten loput päivät. Yhteensä tuolla reissulla meni 12 päivää. Ensimmäiset päivät olin niin huonossa hapessa, sanan varsinaisessa merkityksessä, etten niistä edes muista ihan kaikkea ja muutenkin päivät sulautuvat sellaiseksi epämääräiseksi ajanjaksoksi. Heillä ei ollut antaa yhden hengen huonetta, joten olin ensimmäiset päivät kahden hengen huoneessa mukavan 69- vuotiaan Monikan kanssa. Meillä synkkasi hyvin ja ollaan viestitelty tuon jälkeen melkein päivittäin. Hän asuu tässä ihan lähellä ja sitä myöten treffitkin on suunnitteilla, kunhan minä pääsen tästä vähän paremmin kuntoutumaan. Vaikka tosiaan ikäeroa on aika reilusti, olen saman ikäinen, kuin Monikan toinen tytär, se ei estänyt millään tavoin löytämästä mielenkiintoisia keskusteluja. Itseäni vain harmitti, etten tilanteestani johtuen oikein pystynyt olemaan jutuissa mukana. En pystynyt puhumaan kunnolla, enkä aina oikein jaksanut keskittyä kuuntelemaankaan, jos oli oikein hengittämisen kanssa hankalaa. Ol

Sairaskertomusta ja puutarhatonttuja

Leikkurista tieni päätyi ensiksi teholle. Leikkauksen aikana olin vuotanut niin paljon verta, että olivat sitä joutuneet korvaamaan vieraalla verellä ja tukemaan sydämen toimintaa katekolamiinella (noradrenaliini ja adrenaliini). Massiivisesta verenhukasta johtuen maksa oli myös sanomassa oman mielipiteensä ja sen toimintaa jouduttiin tarkkailemaan tiuhaan tahtiin. Onneksi arvot kääntyivät nopeasti laskuun ja olivat parin päivän jälkeen taas normaaleissa lukemissa. Munuaisten kanssa oli sama juttu, mutta niiden toiminnan tukemista on jouduttu jatkamaan ihan näihiin päiviin saakka. Kaiken kaikkiaan kokemus tuosta tehosta oli hyvin positiivinen. Tai sitten mulle sattui vain tosi kivat hoitajat. Rauhatontahan siellä oli, eikä nukkumisesta voinut muuta kuin haaveilla, mutta niin se tahtoo olla joka paikassa, jos tilanne on vähänkään tarkempaa seurantaa vaativa. En yhtään laittanut vastaan, kun ilmoittivat haluavansa siirtää mut normaalille osastolle. Vaan enpä tiennyt siinä vaiheessa, mi